Kaş Sabitleyici Nedir, Nasıl Kullanılır?

kaş sabitleyici

Yüz bakımının ya da makyajının en önemli rollerinden biri kaşlara düşüyor. Hani o, yıllar içinde değişen kaş modasıyla inceltip kalınlaştırılan, düz veya kavisli şekiller verilen kaşlar… Hepsi sağlıklı, biçimli ve bakımlı kaşlar için yapılan, düşünülen akımlardı. Çünkü özen gösterilen bakımlı kaşlarla hem daha genç hem de daha dinamik görünmek mümkün. Ancak düzenli olarak güzellik merkezine gitmek her zaman mümkün olmuyor. Tam da böyle durumlar için geliştirilmiş bir ürün türü mevcut: Kaş sabitleyici. Kısa sürede kolayca uygulanan kaş sabitleyicilere dair bilmeniz gereken ve merak ettiğiniz her şeyi bu rehberde bulabilirsiniz.

kalın kaş

Kaş Sabitleyici Nedir? 

Kaş maskarası olarak da adlandırılan, kaşların formunu koruması ve verilen şeklin bozulmadan kalabilmesi için kullanılan ürünlere kaş sabitleyici deniyor. Saç jölesi veya saç spreyi gibi işlev gören kaş sabitleyiciler, kaşların düşmesini ve dağınık durmasını engelliyor. Bu sayede yüzünüzde gölge oluşturmayan, dikkat çekici güzellikte kaşlara sahip olmanıza yardım ediyor. Bakımsız kaşların yarattığı yorgun ve yıpranmış görüntü anında ortadan kalkıyor. 

Farklı form ve çeşitlerle üretilen kaş sabitleyicilerin içeriğindeki kenevir tohumu yağı, Hint yağı, ceviz yağı, papatya özleri, aloe vera, bal özü, kırkkilit otu gibi maddeler bulunuyor. Bunlar kaşlarınızı besleyip güzelleştirerek daha canlı bir görünüm kazanmanıza olanak tanıyor.

kaş sabitleyici çeşitleri nelerdir

Kaş Sabitleyici Çeşitleri

Kaşlarınızın gün boyu istediğiniz şekilde kalması için tercih edebileceğiniz farklı formlarda üretilmiş kaş maskaraları bulunuyor. Her biri farklı özelliklere sahip olduğundan kullanım şekilleri değişebiliyor. İşte kaş sabitleyici nasıl kullanılır sorusunun detaylı yanıtları… 

  • Kaş Sabitleyici Jel

Genellikle şeffaf ve hafif formlarıyla en çok tercih edilen kaş sabitleyicilerin başında jeller geliyor. Kaşların son halini muhafaza etmek için makyaj sonunda uygulanan bu jeller ile son derece doğal görünen, bakımlı kaşlara sahip olabilirsiniz. Şeffaf kaş sabitleyici ürünler kaşlarınızı gün boyu yatıştırarak hizaya sokuyor. 

Kullanımı: Temiz kaşlarınızı şekillendirip doğru şekilde tarayın. Ardından kaş jeli fırçasıyla aşağıdan yukarı doğru hareketlerle jeli kaşlarınıza yedirin. Bu noktada hafif nemlenme hissedebilirsiniz. Jel birkaç dakika içinde kuruyup gün boyu etkili olacaktır.

  • Kaş Sabitleyici Sabun

Sabun formlu sabitleyiciler transparan olduklarından doğru uygulandığında kaşlarınızda herhangi bir iz veya kalıntı bırakmıyor. İçeriklerindeki bakım ürünleri sayesinde yumuşak ve daha gür görünen kaşlara sahip olmanızı sağlıyor.

Kullanımı: Kaş fırçanızı biraz ıslattıktan sonra kaş sabitleme sabununa sürerek ürünü fırçaya alın. Dilerseniz uygulama için ucu nemlendirilmiş bir aplikatör de kullanabilirsiniz. Fırçayı kaşlarınızın çıkış yönüne doğru tutarak sabunu kaşlarınıza yedirin ve ardından yukarı doğru hareketlerle tarayın.

  • Kaş Sabitleyici Wax

Yumuşak formuyla kısa sürede uygulanabilen wax ürünler son zamanlarda daha çok ilgi görüyor. Kullanım sonrası kaşları sertleştirmeyen bu kaş sabitleyiciler, içeriklerindeki zengin yağlarla kaşlarınıza hem bakım yapıyor hem de besliyor. Bu sayede daha gür ve hacimli kaşlara sahip olmanızı sağlıyor.

Kullanımı: Kaş fırçanıza aldığınız az miktardaki wax’ı kaşlarınızın çıkış yönüne doğru sürüp istediğiniz şekilde tarayın. 

  • Kaş Sabitleyici Rimel / Kaş Maskarası

Kaş sabitleyici jellerin renkli olanları kaş sabitleyici rimel olarak biliniyor. Özellikle seyrek kaşlara sahip olan kişilerin favorisi olan renkli kaş rimelleri ile boşlukları doldurarak kolayca kamufle edebilirsiniz. Daha gür ve güçlü bir görünüm elde edeceğinizi de unutmayın.

Kullanımı: Kaş sabitleyici maskarayı fırçası yardımıyla kısa süre içinde sürebilirsiniz. Kaşlarınızın rengine uygun ürünü seçmeyi unutmayın.

En İyi Kaş Sabitleyici Markaları

En güzel sonuç veren kaş makyajı ürünlerinden olan kaş sabitleyiciler herkes tarafından keyifle kullanılıyor. Pratik şekilde uygulanıp uzun süre etkisini koruyan başarılı markaların kaş sabitleyici ürünlerini size vadettikleri ve öne çıkan özellikleriyle birlikte bu listede bulabilirsiniz. 

show by pastel
  • Pastel By Show Maskara Transparan 

Pastel Kaş Sabitleyici ürünler arasında yer alan Show By Pastel Transparent Eyebrow & Eyelash Mascara renksiz formuyla kaşlarınızı beslerken sabitlemenize de yardımcı oluyor. Provitamin B5 içeriğiyle dolgun ve güçlü kaşlara sahip olmanızı sağlayan ürün vegan olup paraben içermiyor.

ocean kaş sabunu
  • Ocean Brow Kaş Sabitleyici Sabun

Sevilerek kullanılan kaş sabitleme ürünlerinden biri olan Ocean Brow Sabun kaşlarınıza gün boyu kalıcı bir form vermenize yardım ediyor. Doğal ve yoğun bir görünüm ile ifadenizde aradığınız derinliği yaratan sabun, ton farkı oluşturmuyor. Renksiz ve kokusuz formuyla doğal bir etki sağlıyor.

essence lash and brow
  • Essence Lash & Brow Gel Mascara

Essence kaş sabitleyici kaş ve kirpik maskarası transparan rengiyle herkes tarafından rahatça kullanılabiliyor. Hacim kazanmasını sağlayan formülüyle dilediğiniz şekli uzun süre koruyabilen kaş sabitleyici jel formuyla kaşlarda kalıntı bırakmıyor. Hem kaş hem de kirpiklere uygulanabiliyor.

duo wax
  • Duo Eyebrow Shaper Wax

Flormar Kaş Sabitleyici çeşitlerinden wax formundaki bu ürün, argan yağı içeren parabensiz güçlü formülüyle kaşlarınızı besliyor, bakımını yapıyor ve dökülmesini engelliyor. Tüm gün süren etkisiyle rahat etmenizi sağlıyor.

farmasi be fit
  • Farmasi Be Fit Şeffaf Kaş Sabitleyici Jel

Kullanıcı memnuniyetiyle öne çıkan bir diğer ürün ise Farmasi Kaş Sabitleyici oluyor. Spor yaparken de kullanılabilen suya dayanıklı ürün sayesinde kusursuz kaşlara kavuşabilirsiniz. Islak his ve kalıntı bırakmayan kaş sabitleyiciyi kısa sürede uygulayarak gün boyu rahat etmek mümkün.  

farmasi brow design
  • Farmasi Brow Desing Eyebrow Maskara

Hem renkli hem de transparan seçenekler sunan Farmasi ürünü, kaşlarınızı sabitleyerek formunu korumasına yardım ediyor. İnce yapılı fırçası sayesinde kaşlarınızı tarayarak düzeltebilir ister renkli ister şeffaf seçenekleriyle görüntünüzde fark yaratabilirsiniz. Bu ürün sayesinde dolgun ve hacimli kaşlarla makyajınızı tamamlamanız oldukça kolay.

gimme brow
  • Benefit Gimme Brow Kaş Maskarası

Benefit Kaş Sabitleyici Gimme Brow+ maskara formülünde bulunan mikrofiber parçacıklar ile kaşınızda dolgunluk sağlıyor. Ürün sayesinde daha da belirginleşen kaşlarınız gün boyu formunu koruyor. Suya oldukça dayanıklı olan Gimme Brow+ ince ve konik uçlu fırçasıyla kolayca uygulanıyor.

avon color trend
  • Avon Color Trend Invisible Crush Kaş Sabitleyici

Tüm cilt tiplerinin kullanabileceği bir ürün olan Avon kaş sabitleyici şeffaf yapısıyla kaşlarınızı sabitlerken kirpiklerinizi de belirginleştirmenizi sağlıyor. Dermatolojik olarak test edilmiş olan ürün makyajınızı tamamlıyor ve doğal görüntüsüyle öne çıkıyor.

loreal plump set
  • Brow Artist Plump & Set Dolgun Görünüm Veren Kaş Sabitleyici Maskara

L’Oréal Paris imzası taşıyan kaş sabitleyici, size dolgun ve gür kaşlar vadediyor. Fiber fırçasıyla kolayca uygulanan maskara formundaki ürün suya dayanıklı formülüyle de çok beğeniliyor. Transparan seçeneğiyle birlikte 4 farklı rengi olan bu sabitleyiciyle kaşlar gün boyu şeklini koruyor.

brow drama kaş sabitleyici
  • Maybelline Brow Drama Transparent Kaş Maskarası

Maybelline New York Brow Drama Kaş Maskarası, renksiz ve özel formülüyle kaşlarınızı sabitlemek için ideal ürünler arasında yer alıyor. Transparan oluşu sayesinde herkesin severek kullandığı jel formlu ürün, özel kaş fırçasıyla gerçekten fark yaratıyor.

Görüldüğü gibi her gün ortalama 2 dakikanızı ayırarak kaşlarınızı istediğiniz görünüme kavuşturabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, en sevilen kaş ürünleri arasından kendinize en uygun olanı seçmeniz!